Η νύχτα εναλλάσσεται με νύχτα!

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, δίνει ο ένας στον άλλον την κυβέρνηση, για να παραλάβει καμένη γη. Ήρθε ο Τσίπρας ως φέρελπις, υποσχόμενος σκίσιμο των μνημονίων, Εθνική υπερηφάνεια, καλύτερες μέρες, ελεύθερες. Έκανε και δημοψήφισμα για να αποφασίσουμε αν θέλουμε να είμαστε στην Ευρώπη με μνημόνια και δανειακές συμβάσεις που παραδίδουν άνευ όρων την εθνική κυριαρχία. Ο λαός ψήφισε όχι κι αυτός το έκανε ναι! Εν μία νυκτί!

Στην συνέχεια είπε σε όλους τους τόνους, ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, παρά μόνο ο δρόμος των μνημονίων. Προεκλογικά, απλά νόμισε ότι υπάρχει αλλά όταν ανέλαβε την κυβέρνηση, είδε πως δεν γίνεται αλλιώς. Εύλογο ερώτημα, γιατί δεν παραιτήθηκε; Επειδή όλοι αυτό κάνουν. Υπόσχονται πριν αναλάβουν και μετά αρχίζουν τα νομίσματα. Νόμιζα σου λέει και καθάρισε. Έτσι όμως απογοητεύει τον λαό, ο οποίος χάνει το κουράγιο του, σκύβει το κεφάλι και συνεχίζει τον μάταιο αγώνα του.

   Αρχίζουν πάλι τα σκληρά μέτρα, γιατί μην ξεχνάς, παρέλαβε καμένη γη. Η χώρα κόβεται όλο και περισσότερα κομμάτια, δίνουμε Μακεδονία, δίνουμε Αιγαίο, δίνουμε Θράκη, οι νέοι φεύγουν, όσοι μένουν δεν μπορούν να κάνουν οικογένειες όντας άνεργοι, που δεν έχουν, που την κεφαλή κλίνη και η καταχνιά πέφτει πάνω μας σαν βουνό θεόρατο.

   Η Ελλάδα είναι πάμπλουτη! Όλοι όμως βάλθηκαν να μας πείσουν για το αντίθετο. Εσωτερικοί και εξωτερικοί εξουσιαστές της όμορφης χώρας μας. Δεν είναι τυχαίο. Όλοι τους αποτελούν έναν θίασο και ο κάθε ένας από αυτούς παίζει έναν ρόλο. Ο αριστερός, ο δεξιός, ο κεντρώος κ.λ.π. Μάλιστα τώρα υπάρχουν πάρα πολλά κόμματα για να μας πείσουν ότι έτσι είναι. Τόσοι πολλοί πολιτικοί, άνδρες και γυναίκες λένε τα ίδια, δεν μπορεί, θα έχουν δίκιο.

    Θυμήσου πως ο κουρασμένος Καραμανλής, παρέδωσε την κυβέρνηση. Έτσι κι ο αριστερός Αλέξης, αφού έπεισε τον λαό πως δεν γίνεται να πάμε κόντρα στις αγορές, βιάστηκε να δώσει την κυβέρνηση στον Κυριάκο. Ο οποίος μπορεί να υπόσχεται νέες και καλύτερες δουλειές, όπως ο πατέρας του, αλλά τι να κάνει, παραλαμβάνει καμένη γη από τον κουμουνιστή, Ο Θεός να τον κάνει και θα αναγκαστεί αμέσως να πάρει δραστικά μέτρα, να συμβιβαστεί με τον Τούρκο, να δώσει τον ορυκτό πλούτο, να μειώσει τους μισθούς και να αυξήσει τους φόρους. Πως θα μπορούσε να τους αυξήσει κι άλλο ο Αλέξης; Ο Κυριάκος όμως, έχει λαϊκή εντολή να μας γδάρει ζωντανούς!

     Κάθε νέα κυβέρνηση, φέρνει κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί. Εναλλάσσονται ακριβώς γι αυτό! Πάντα θα είναι πιο δύσκολα. Όλοι τους είναι εκεί για να νομιμοποιήσουν  τα κατασκευασμένα χρέη, που σκοπό έχουν την υποδούλωση της χώρας. Βασιλείς, χουντικοί και δημοκρατικοί, παίζουν το ρόλο που τους έχει δοθεί για να μας πείσουν ότι υπάρχει δημοκρατία και ότι ο λαός αποφασίζει το μέλλον του. Μεγάλη απάτη! Η πατρίδα μας είναι σκλαβωμένη! Ο λαός παρατηρεί την πτώση ανήμπορος, αποσβολωμένος.

     Η νύχτα εναλλάσσεται με νύχτα!

     Νίκος Δενδρινός.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *