Ποιό χρέος;

Όταν το κράτος απέκτησε την πρώτη του σφραγίδα και όλοι πίστεψαν πως αρχίζει μια νέα πορεία, μετά από την Τουρκοκρατία, οι τραπεζίτες έκαναν μια κίνηση ματ! Έβαλαν τους κυβερνήτες να πάρουν το πρώτο δάνειο. Αυτό ήταν! Η σκλαβιά της χώρας είχε πλέον δημιουργηθεί! Βεβαίως το ποσό ήταν πολύ μικρό και μια χώρα με τόσο πλούτο, θα μπορούσε να ξεπληρώσει άνετα αυτό το δάνειο, αλλά δεν είναι εκεί το ζήτημα. Ακόμα και τα τεράστια ποσά που ακούμε σήμερα ως χρέος της Ελλάδας, πάλι είναι τίποτα μπροστά στον πλούτο της χώρας! Όμως για όλα τα παραπάνω θα μιλήσουμε σε επόμενα άρθρα, σήμερα θα δούμε τον τρόπο με τον οποίο οι τραπεζίτες σκλαβώνουν τους λαούς και τις χώρες τους!

Μετά το πρώτο δάνειο λοιπόν, άρχισε ο φαύλος κύκλος του χρέους που όλο και αυξανόταν, εφόσον οι τόκοι και τα πανωτόκια φούσκωναν με γοργό ρυθμό και οι κυβερνήτες, έπαιζαν καλά τον ρόλο που τους είχαν υποδείξει και δεν σταματούσαν να παίρνουν δάνεια, από τα οποία μάλιστα κέρδιζαν πολλά αφού οι ίδιοι τα διαχειρίζονταν, για να πληρώνουν τους τόκους! Φυσικά τα νέα δάνεια αποκτούσαν δικούς τους τόκους και πανωτόκια και έτσι ο λαός πεινούσε και οι τραπεζίτες είχαν τον πλήρη έλεγχο του πλούτου της χώρας! Βεβαίως οι τοποθετημένοι πολιτικοί κατάφερναν να ξεγελάν τον λαό με ψεύτικους προϋπολογισμούς και απολογισμούς!

Όταν δε στριμώχνονταν οι καταστάσεις, δημιουργούσαν και μια επανάσταση ή έναν πόλεμο, από τους οποίους επίσης θησαύριζαν οι τραπεζίτες και ο λαός έπεφτε σε μεγαλύτερη μιζέρια, αποπροσανατολίζονταν περισσότερο, οι γενιές άλλαζαν και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται μέχρι σήμερα και από ότι φαίνεται με τον ίδιο τρόπο σκέφτονται να προχωρήσουν! Πρόσφατο παράδειγμα, οι ψεύτικες στατιστικές για το χρέος της Ελλάδας που υποτίθεται πως ανάγκασε τον ΓΑΠ να ζητήσει βοήθεια από το Δ.Ν.Τ. Όλα αυτά βέβαια, οδηγούν σε ένα πολύ απλό συμπέρασμα. Όλοι οι κυβερνήτες που πέρασαν από τη χώρα, όλων των αποχρώσεων, Βασιλείς, χουντικοί, δημοκρατικοί κ.λ.π., ήταν τοποθετημένοι από τους τραπεζίτες, και εκτελούσαν εντολές!

Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς αν δει τα πράγματα από αυτή την οπτική γωνία, ότι οι πανίσχυροι που κατέχουν όλες τις τράπεζες σε όλες τις χώρες του πλανήτη, ελέγχουν όχι μόνο τους πολιτικούς, αλλά και τις επιστήμες, τις τέχνες, τα γράμματα, τα ΜΜΕ, την ιατρική, την διδακτική ύλη των σχολείων και των πανεπιστημίων, την φαρμακοβιομηχανία, την βιομηχανία γενικότερα και γενικά ότι αφορά τον πλανήτη ολόκληρο! Φυσικά έχοντας αποκτήσει κάποιος όλη αυτή τη δύναμη, εύκολα μπορεί να δημιουργήσει ιδεολογίες, κόμματα κ.λ.π. και να οδηγήσει με την προπαγάνδα, την τρομοκρατία και όποιο άλλο μέσο χρειαστεί, τους ανθρώπους όπου ακριβώς επιθυμεί!

Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι θέλουν να καταναλώσουν κάποιο προϊόν ή να διασκεδάσουν με κάποιο τρόπο, να δουν ένα έργο ή να ακούσουν μια μουσική, αλλά στην πραγματικότητα, απλώς ακολουθούν την προπαγάνδα του διαφημιστή! Αν προσέξεις λίγο στα καφενεία, θα δεις πως ότι λέει ο δημοσιογράφος ή ο αναλυτής, στην τηλεόραση ή στο ραδιόφωνο, το επαναλαμβάνουν οι άνθρωποι ως δική τους σκέψη και διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για να την υπερασπιστούν! Αυτά προς το παρών και ας ελπίσουμε σε μια επόμενη επαφή για περισσότερες αναλύσεις και ανταλλαγή απόψεων!

Καλή αντάμωση!
Νίκος Δενδρινός.


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *