Τετριμμένες διαδικασίες.

Λύσσαξαν οι σατανάδες να μας πείσουν να ψηφίσουμε και να μας βοηθήσουν να επιλέξουμε το σωστό πρόσωπο που θα μας εκπροσωπήσει! Ομιλίες, συγκεντρώσεις, διακαναλικές συνεντεύξεις, διαφημίσεις, πολλές διαφημίσεις και απίστευτες αναλύσεις ειδικών. Περιμέναμε πολλά κόμματα, πάρα πολλούς υποψήφιους, αλλά τέτοιο πράμα; Ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη! Φαντάσου χρήμα που πέφτει! Αναρωτήσου, ποιος το διαθέτει!

     Ποιος άραγε πιστεύει, ότι υπάρχει υποψήφιος που μπορεί να αντιπροσωπεύσει την χώρα ή την τοπική κοινότητα; Ουδείς ή ελάχιστοι. Θα ψηφίσουν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές με γνώμονα την συγγένεια, την φιλία και φυσικά την κομματική εξάρτιση και υποχρέωση. Η εξυπηρέτηση συμφερόντων και τα ρουσφέτια θα πρωταγωνιστήσουν για άλλη μια φορά!

    Θα εξετάσει κανείς τις αρετές και τις ικανότητες, του ενός ή του άλλου υποψηφίου; Θα σκεφτεί κανείς ποιος μπορεί να αναδείξει τον τόπο και τους ανθρώπους του; Θα προσπαθήσει κανείς να εκμεταλλευτεί τον πλούτο της κάθε περιοχής; Θα κάνει κάτι να εισπράξουν οι πολίτες χρήματα από αυτόν τον πλούτο, ώστε να μην μπορεί να τους αγγίξει καμία κρίση, ούτε αυτούς, ούτε τα ταμεία των δήμων και των περιφερειών; Τα προγράμματα των συνδυασμών, είναι μια τυπική διαδικασία. Πεταμένο χαρτί. Δένδρα που θυσιάστηκαν χωρίς λόγο. Τετριμμένες διαδικασίες!  Προεκλογικά και μετεκλογικά, βλέπουμε δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, να διαχειρίζονται ουσιαστικά, τα χρήματα του προϋπολογισμού του κράτους. Ανίκανα να σκεφτούν και να υλοποιήσουν, κάτι πραγματικά αναπτυξιακό. Άλλωστε τέτοια συμβούλια θέλουν αυτοί που κινούν τα νήματα. Υποχείρια και εξαρτημένα από τον τρόπο λειτουργίας, που έχουν επιβάλει.

    Όταν λένε έργα εννοούν, δρόμους πλατείες κ.λ.π. Φυσικά αυτά χρειάζονται, αλλά αυτά που πρωτίστως χρειάζονται είναι τα εισπρακτικά έργα, που όχι απλώς θα βγάλουν από το οικονομικό αδιέξοδο τους πολίτες και τα ταμεία, αλλά θα τους περάσουν στον πλούτο! Έχει ανάγκη ο οποιοσδήποτε δήμος ή περιφέρεια στην Ελλάδα από χρήματα; Θάλασσες, βουνά, κάμποι, ποτάμια, δάση, ήλιος, ορυκτός πλούτος και σπάνιες γαίες! Μοναδικός τόπος, ασύγκριτος! Πρέπει όμως να τα ξεχάσουμε όλα αυτά και να πιστέψουμε ότι είμαστε φτωχοί, χρεωμένοι και ανίκανοι. Ότι δεν υπάρχουν μεταξύ μας ικανοί και ηθικοί άνθρωποι. Δεν έχουμε άνδρες και γυναίκες να υπερασπιστούν την πατρίδα μας!

   Στις εθνικές και ευρωπαϊκές εκλογές, κυριαρχεί η κομματοκρατία.   Δεν ακούς από κανέναν αρχηγό κάτι ουσιαστικό. Γενικόλογες μπουρδολογείες, που περισσότερο αποπροσανατολίζουν, παρά βοηθούν κάποιον να αντιληφθεί με ποιόν έχει να κάνει και τι έχει σκοπό να κάνει. Αυτή είναι η αποστολή των διαφημιστών και των επικοινωνιολόγων. Έτσι λοιπόν, ο στρατός του συστήματος εξουσίας, που απαρτίζεται από δημόσιους υπάλληλους, βολεμένους και αποδέκτες ρουσφετιών, μπορούν να δουλέψουν ανενόχλητοι για την προσέλκυση των ψηφοκουβαλιτών.

    Όσο για αυτούς που μπορούν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά και να βγάλουν τον τόπο από το αδιέξοδο που τόσο μελετημένα μας έφεραν. Αυτοί που έχουν τις αρετές και τις ικανότητες, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να φτάσουν να είναι υποψήφιοι και αν φτάσουν , πράγμα απίστευτα δύσκολο, θα συκοφαντηθούν, θα παραγκωνιστούν και  θα εξαφανιστούν από τον χάρτη της πολιτικής. Αν δεν συμμετέχεις λένε, είσαι καταδικασμένος να εκπροσωπηθείς από τους χειρότερους. Πως είναι δυνατόν ένας άξιος λόγου να βρει μηχανισμό στήριξης, χρήματα για γραφεία, διαφημίσεις και ότι χρειάζεται αυτή η διαδικασία. Ούτε το παράβολο δεν μπορεί να πληρώσει. Ποιος θα του φτιάξει το ψηφοδέλτιο; Εδώ πρέπει να θυμηθούμε ότι όλοι οι υποψήφιοι, είναι κομματικά στελέχη, που έχουν αποδείξει πολλάκις την αφοσίωση στο κόμμα. Ο αρχηγός έχει έναν μηχανισμό πίσω του που δουλεύει ρολόι.

   Δεν αφήνουν λοιπόν τίποτα στην τύχη. Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι και το ξέρουμε όλοι! Η κατάσταση που επικρατεί είναι αυτή που θέλουν και έχουν διαμορφώσει οι επικυρίαρχοι. Κάθε κυβέρνηση που θα έρχεται, θα παραλαμβάνει καμένη γη και θα οδηγεί τα πράγματα ακόμα χειρότερα. Οι ικανοί και αγνοί πατριώτες, ή θα παραγκωνίζονται, ή θα εξορίζονται, ή θα εκτελούνται. Εκτός κι αν αποφασίσουμε να σταματήσουμε να ξεγελιόμαστε από τους ίδιους και τους ίδιους και σταματήσουμε να ακολουθούμε, τετριμμένες διαδικασίες!

      Νίκος Δενδρινός.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *